Als de lente wil

Astrid Van de Vijver is horse-reflected coach en biedt in eenmalige (of gewenste herhalende) sessies een doorvoelde therapie aan via een ontmoeting met paarden.

Het opzet is om de eigen gespiegelde emoties te leren ontdekken en doorvoelen, en daar inzicht en groei uit te puren. Zo kan men het gewenste therapeutische proces initiëren of verder intensifiëren.

Een sessie duurt ongeveer twee uur en kost 75 euro. De locatie is vlakbij de praktijk, 200 meter in de velden.

Ik ben Astrid, bijna 30, en horse-reflected coach. Naast deze paardenliefde heb ik er ook nog een 12-jarige training in tekenkunst opzitten. Ik groeide op in Zaffelare met telkens een poes of hond aan mijn zijde, en van mama erfde ik de passie voor paarden. Dieren zijn echte leermeesters en brengen heel veel rust, troost en onvoorwaardelijke liefde, en zijn spiegels van onze emoties en ziel. Veel mensen herkennen dat vast wel. Vandaar dat ik in mijn leven het pad op ben gegaan van zowel paardencoaching als het portretteren van geliefde huisdieren. Dieren brengen ons zo heel dicht bij de natuur en bij onze ware aard, en daar kunnen we alleen maar dankbaar om zijn. 

Wat is paardentherapie?

Paardentherapie werkt heel erg op het non-verbale en op de diepere laag van emoties waar woorden soms tekortschieten of de taal ontbreekt. De directe affiniteit met het voelende paard kan reflecterend werken en emoties aan bod laten komen die anders ongezegd en onverwerkt blijven. Paarden zijn zeer alert op alle signalen, zowel van de omgeving als van de andere ‘kuddedieren’. Hun gedrag anticipeert dus op wat ze ervaren bij wie met hen in contact komt. Op die manier spiegelen ze ook wat er in ons leeft. Dat werkt verhelderend en biedt op die manier een veilige doorvoeling en aanvaarding van wat in ons leeft, heel belangrijke troeven om een therapeutisch proces te lopen, op de diepste laag van onze emoties.

De therapie zet daarop in. Het gedrag van de paarden wordt vertaald en door verdere interactie kan er een fijne doorgroei komen van mogelijke belemmeringen of nog niet verwerkte of verwoorde emoties. Taal is hier dus secundair. Het belangrijkste proces gebeurt op emotioneel en energetisch niveau.

De therapie start uiteraard met een intake gesprekje. We proberen daarbij je hulpvraag helder te krijgen, op basis van je persoonlijke verhaal. Daarna volgt de kennismaking met de setting en het paard. Om vervolgens tot de echte paardencoaching over te gaan, waarbij we ons stap voor stap tussen de paarden bewegen, om tot spiegeling te komen, en tot bewustwording, maar er dus niet op gaan rijden. Eén sessie kan al veel betekenen. Maar uiteraard kan na enige tijd een hervoelen nog eens wenselijk of nodig zijn.

Portrettten van favoriete huisdieren

Naast mijn paardencoaching teken en schilder ik dus ook favoriete huisdieren. Paarden, honden, katten … Een voorbeeldje hieronder. 

Contact: [email protected] of [email protected] of 0478 41 42 23
Instagram: astridvandevijver

Als de lente wil

zorg voor mensen

Door het klikken op Verzenden, ga ik akkoord dat mijn persoonsgegevens verwerkt worden conform het privacybeleid van deze website. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. De Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.